Zonnepanelen zonder aanbetaling


Geïnstalleerd door onze eigen vakkundige monteurs


Al 13 jaar uw betrouwbare partner in duurzame energie


Zakelijke zonnepanelen: duurzame energie voor de toekomst

Overweeg je om met je bedrijf zakelijke zonnepanelen te plaatsen? Naast de mogelijkheid om groene energie op te wekken, kun je tegelijkertijd kosten besparen met duurzame energie. Bij Solard hebben we sinds 2011 veel ervaring opgedaan met het plaatsen van zakelijke zonnepanelen in zowel de agrarische sector als het MKB.

Zonnepanelen voor de agrarische sector

De agrarische sector is een belangrijke pijler van onze samenleving en speelt een cruciale rol in het leveren van voedsel en grondstoffen. Tegelijkertijd is het een sector die veel energie verbruikt, denk aan verlichting van stallen, irrigatiesystemen en koelinstallaties. Voor agrarische bedrijven kunnen zakelijke zonnepanelen een aanzienlijke besparing op de energierekening opleveren. Bovendien dragen ze bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk.

Zonnepanelen voor het MKB

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt de ruggengraat van de economie. Veel MKB-bedrijven hebben te maken met stijgende energiekosten. Door zonnepanelen zakelijk aan te schaffen is kunnen deze kosten onder controle worden gehouden. Door zonne-energie op te wekken, kunnen MKB-bedrijven niet alleen hun operationele kosten verlagen, maar ook hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken, wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt voor klanten en partners.

"*" geeft vereiste velden aan

Subsidie voor zakelijke zonnepanelen

Een van de aantrekkelijke aspecten van zakelijke zonnepanelen is de beschikbaarheid van subsidies en stimuleringsregelingen. Overheden en instanties erkennen het belang van duurzame energieproductie en moedigen bedrijven aan om te investeren in zonne-energie. De soorten subsidies en regelingen kunnen per regio en land verschillen, maar ze omvatten vaak belastingvoordelen, investeringsaftrek, en leningen met lage rente.

Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale overheidsinstanties of energieadviseurs om te achterhalen welke subsidies er beschikbaar zijn voor zakelijke zonnepanelen in uw specifieke regio. Deze financiële incentives kunnen de terugverdientijd van uw investering aanzienlijk verkorten en de algehele kosten van het project verminderen.

Het proces van het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen voor uw bedrijf is een stapsgewijs proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Hier zijn de belangrijkste stappen die betrokken zijn bij het implementeren van zakelijke zonnepanelen:

  • Energie-audit: begin met een grondige analyse van het energieverbruik van uw bedrijf. Dit zal helpen bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en welk type installatie geschikt is.
zonnepanelen zakelijk